12 octombrie 2009

Muzica lui Ovidiu Komornyik este un elixir

Muzica…Ce este muzica?..
Ei..bine..sa dau un raspuns exact la aceasta intrebare, raspuns care sa corespunda cu parerile celorlalti..imi este imposibil, pentru ca fiecare dintre noi traim si intelegem diferit muzica pe care o ascultam, mai ales ca si preferintele noastre muzicale difera de la persoana la persoana.
As putea sa incerc sa folosesc raspunsul care l-a dat Sf.Augustin referitor la timp “Dacă mă întrebi, nu ştiu ce este. Dacă nu mă întrebi, ştiu ce este", deoarece consider ca s-ar potrivi si in cazul muzicii.
Muzica poate fi reprezentata de diferitele sunete, incepand cu cantecul pasarelelor, suietul vantului, valurile marii, picaturile ploii si multe alte sunete naturale...pana la minunatele piese interpretate din suflet de adevaratii artisti, care iti raman in suflet si in gand inca de la prima auditie, daca acestia stiu sa isi transmita mesajul.
Probabil ca multi ma veti contrazice cu primele exemple de muzica, reprezentate de natura, dar pentru a va demonstra acest lucru, celor care nu ati ascultat binecunoscutele colectii muzicale „The sounds of nature” vi le recomand cu mare drag, va veti convinge de efectul lor pozitiv asupra ascultatorului, deoarece incepand de la aceasta muzica a naturii inconjuratoare, care ne-a daruit-o Dumnezeu ne putem convinge ca muzica este un balsam pentru suflet si chiar o terapie mai mult decat cunoscuta si demonstrata din antichitate.
Un cântec frumos este un bun educator“, zice muzicologul Aurel Ivăşcanu.
O muzică bună este ca un izvor curat din munte, care, pe unde trece, face să rodească pământul şi, cu timpul, modelează până şi piatra, cu atât mai mult sufletul omului. Iar un suflet astfel sensibilizat, prin muzică, devine ca o pastă uşor de modelat după cerinţele moralei creştine, nu scapă cuvinte necugetate, „lasă securea lângă pom“, capătă un echilibru lăuntric, este tolerant şi caută armonia cu ceilalţi, dizarmoniile sunt pasagere, după principiul „să nu apună soarele peste supărarea ta“. Înţelepciunea populară ne îndeamnă ca, acolo „unde auzi cântându-se, să intri, pentru că oamenii răi nu cântă“. În schimb, omul nedezvoltat afectiv, cel cu „suflet de beton“, nu reverberează la nici un mesaj. Sămânţa nu încolţeşte dacă este aruncată pe asfalt, ci numai dacă ajunge pe un teren pregătit să o primească. (Diac. prof. Jean LUPU, dirijorul corului de copii şi tineret „Symbol“)

Muzica este felul divin de a spune inimii lucruri frumoase şi poetice.” Pablo Casals

Am mentionat mai sus parerea mea si a altora...despre muzica, am incercat sa impletesc putin ideile, dar doresc acum, in mod deosebit, sa vorbesc despre muzica mea preferata, care o ascult in fiecare zi cu mare placere, muzica mea care imi ajunge la suflet in fiecare moment mai placut sau mai putin placut din viata de zi cu zi, cea care mi-a fost si imi va ramane intotdeauna prietenul de nadejde, din care am invatat sa ma cunosc mai bine pe mine, sa cred in fortele proprii pentru a depasi mai usor fiecare obstacol al vietii, sa ma bucur mai mult de viata cu tot ceea ce ne inconjoara, pentru ca aceasta muzica m-a convins ca „Minunile sunt langa noi”.

Muzica aceasta minunata, care pe mine ma atinge pana la suflet si inlauntrul lui, este muzica lui OVIDIU Komornyik.

Da, Ovidiu Komornyik este artistul care prin activitatea sa artistica m-a ajutat sa ma conving ce este muzica, sa o simt si sa o traiesc exact asa cum probabil isi doreste si el sa o transmita, celor ce il asculta.
Muzica lui Ovidiu Komornyik, este asemenea unui elixir care iti ofera o stare deplina de bucurie, implinire sufleteasca, intelegere si putere asupra vietii traite de noi, cei care il ascultam pe acest artist deosebit, care ne face fiecare zi mai frumoasa prin minunile sale muzicale, ce pentru noi sunt un dar divin.

Ovidiu Komornyik prin piesele sale ajunge direct la inima celor care ii inteleg mesajul si ii traiesc muzica. El daruieste prin vocea sa cu care isi incanta publicul, comori adevarate ce izvorasc din sufletul sau si ajung la sufletul pur al celui care il asculta, balsamul sufletesc al bunei dispozitii, al bucuriei, dragostei si chiar al tristetii, dar un balsam care purifica orice rana te determina sa te bucuri de viata si sa fii mai puternic.
Nu cred ca voi putea vreodata sa ii multumesc pentru tot ceea ce ne ofera prin muzica sa, dar sper ...ca el, artistul si Omul special OVIDIU Komornyik sa simta intotdeauna sustinerea si recunostinta noastra sincera si neconditionata pentru toate aceste minuni care ni le daruieste prin muzica sa divina.
MULTUMIM, ITI MULTUMIM din suflet, OVIDIU KOMRONYIK si ne vom ruga mereu Bunului Dumnezeu sa iti ofere sanatatea si puterea necesara sa aduci in continuare fericire cat mai multor suflete, asa cum numai tu stii sa o faci!


Iti multumim tie si Bunului Dumnezeu ca existi si ne faci viata mai frumoasa!!

2 comentarii:

  1. Felicitari, Nicole !
    Foarte frumos , sincer si impresionant este articolul tau .
    Asteptam ganduri frumoase din partea tuturor celor care iubesc muzica lui Ovidiu.
    Stiu, nu toata lumea se poate exterioriza la fel, dar eu cred ca atunci cand Artistul ne daruieste atat de frumos o muzica binefacatoare, suntem datori sa incercam sa i-o rasplatim macar atat cat putem, cu ganduri pline de recunostinta.
    Si eu ii multumesc lui Ovidiu pentru tot si-i sunt alaturi neconditionat , cu multa sinceritate si pura admiratie.
    Inca o data FELICITARI , Nicole !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet Alina.
    Da, sunt ganduri sincere..scrise din suflet, in speranta ca va ajunge direct la destinatar, mai exact la cel caruia ii este dedicat acest blog - Ovidiu Komornyik.
    Multumesc inca o data Alina, pentru comentariu si frumoasele ganduri subscrise articolului meu si in mod deosebit multumesc din suflet lui Ovidiu pentru tot.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog este inchis, intrucat ne-am mutat la o noua adresa.
Te invitam sa te alaturi pe noul format al blogului - in wordpress: http://ovidiukomornyikfanclub.wordpress.com
Multumim.