24 martie 2010

Florin Piersic...Artistul Unic ..pentru care Sala Palatului s-a dovedit neincapatoare.

Pentru ca Florin Piersic este artist al Casei de Productie Ovo Music, cu mare placere va relatam aici o "scurta" cronica a acestui spectacol, stric referitoare la el, fara a ne exprima parerile de celelalte prestatii.

Marele ARTIST Florin Piersic si-a sarbatorit marti 23 martie 2010., in cadrul unui spectacol festiv la Sala Palatului din Bucuresti cei 50 de ani de activitate, in fata unei Sali arhipline.



Mihaela Radulescu a fost amfitrioana serii, iar sala a fost chiar neincapatoare, dovada fiind faptul ca cereri sunt in continuare si se va relua spectacolul pe data de 16 Aprilie.
Pe durata a 5 ore s-au oferit publicului proiectii video incepand cu momentul nasterii si al copilariei Marelui ACTOR..pana in prezent…oferind astfel ocazia sa cunosti copilul, elevul, studentul, tanarul, sotul si actorul Florin Piersic.

Aceste clipe cu inregistrari deosebite au fost completate de momente de acrobatii, dansuri din diferite zone.., scenete si muzica buna daruite de cateva dintre cele mai mari nume ale Scenei muzicale si Teatrale Romanesti.

Initial Florin si de aceasta data a promis ca nu va vorbii mult, dar cum era de asteptat nu s-a putut tine de promisiune, spre bucuria publicului care il asculta oricand si oricat cu mare drag…Cred ca este artistul de care nu te poti plictisi, vorbind chiar si cu femei din public, daruind flori acestora, zambind cu drag fiecareia ..care ii era in apropiere..atunci cand cobora in mijlocul lor.
Nu a ezitat sa isi declare aprecierea si desigur dragostea fata de fiecare dintre artistele care au urcat pe scena.
Nu au lipsit, fiind chiar momentele cele mai deosebite, povestile de viata si bancurile ..relatate cu stilul sau caracteristic chiar de sarbatoritul serii Florin Piersic care a interpretat si cateva piese de pe albumul sau “Hoinarind printre amintiri” lansat toamna trecuta la Ovo Music.
Inca de la inceputul spectacolului se aflau pe scena 3 scaune, pe a caror spatar erau afisate bilete cu titulatura: “OM”, “Regizor” si “Actor”, dar modestul nostru Mare Artist – Florin Piersic a ocupat loc doar pe scaun inscriptionat cu titlul “OM” ..vizionand si el cu mare emotie secventele si povestea care rula pe proiectiile video.

Intrarea in scena a fost facuta initial de catre un clovn care a venit in fata, in primul rand aproape..alaturi de public si a batut gongul de deschidere al marelui spectacol.
Ulterior si-au facut aparitia Florin Piersic si Mihaela Radulescu.
Primele inregistrari care curgeau pe acele proiectii au fost biografice, prezentand locul nasterii sale, familia si prietenii marelui artist.
Florin a mentionat publicului ca acest spectacol a fost organizat in mare secret si cand a vazut afisul a fost foarte surprins, completand chiar ca el nu aniverseaza 50 de ani de activitate ci de fapt 52 ani.Atunci publicul a rasplatit declaratia lui cu ropote de aplauze iar artistul a completat ca nu e cazul sa fie aplaudat, caci trebuia sa primeasca aplauze daca ar fi implinit macar 48 de ani si nu 52…in stilul sau umoristic cunoscut.

El i-a incantat pe cei prezenti cantand, recitand, spunand bancuri si povestind diverse etape ale vietii sale.
Fiecare dintre colegii sai(actori sau interpreti) care au fost alaturi de el in acea seara, au avut cuvinte dintre cele mai frumoase la adresa acestui OM si ARTIST special. Cu mare placere adesea a coborat in public, s-a plimbat printre randuri, a daruit flori femeilor, mangaia pe crestet cate un copil sau cate un tanar..si a ocupat chiar un loc in primul rand urmarind cu drag momente ale celorlalti artisti veniti special pentru ei, astfel ocupand si rol de spectator la propriul sau Spectacol si aproape abia isi stapanea lacrimile de emotii.

O mare surpriza atat pentru el cat si pentru toti cei care se aflau in sala, a fost intrarea pe scena a doi reprezentanti din partea Ministerului Culturii, care i-au daruit lui Florin un cos cu trandafiri si l-au declarat “patrimoniu”.


Atunci cand publicul din cand in cand se uita la ceas sau la telefoanele mobile, acesta le-a atras atentia sa nu se grabeasca deoarece nu este in fiecare zi sarbatorit patrimoniul.

Din acea clipa Florin a glumit pe aceasta noua denumire - " PATRIMONIU" tinand chiar sa mentioneze ca are de gand sa isi schimbe numele in buletin, sa isi treaca “Florin Piersic Patrimoniu” si astfel poate va fi bagat mai mult in seama de catre “cei mari” din politica.(Presedinte, Prim- Ministru…)
Cele trei sotii ale artistului, chiar daca nu au putut fi prezente i-au transmis mesaje deosebite prin intermediul unor inregistrari video…Mihaela completand ca si in acest spectacol femeile sunt ca in viata lui Florin, unele vin..altele pleaca..
Cateva minute emotionante au fost atunci cand pe ecranul de pe scena au fost transmise imagini cu Marii Artisti care nu mai sunt printre noi, pentru care Mihaela a spus publicului ca nu o deranjeaza daca s-ar ridica in picioare si acestia au procedat intocmai, insotind momentul cu minute in sir de aplauze.Printre artistii de care ni s-a amintit atat noua cat si lui Florin se enumera: Toma Caragiu, Amza Pelea, Gheorghe Dinica, Ernest Maftei..si altii.., moment declarat de Florin ca fiind cel mai emotionant din spectacol, datorita faptului ca publicul a ascultat propunerea Mihaelei si ca omagiu pentru marile nume care apareau pe acele proiectii au aplaudat in picioare.

Dintre numele de pe afis au lipsit: Emilia Popescu, Margareta Paslaru, Szoby Czeh(care a fost prezent doar prin intermediul unor proiectii..
  • Au fost prezenti:Stela Popescu, Alexandru Arsinel,Nae Lazarescu si Vasile Murariu, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitanescu, Draga Olteanu Matei , Jean Constantin, Dorel Visan , Corina Chiriac, Madalina Manole , Ovidiu Komornyik, Mirabela Dauer , Raoul, Madalina Manole , Gabriel Cotabita, Marina Voica, Andra si Baletul Teatrului de Revista C-tin. Tanase ..(sper ca nu am omis nume, daca am facut-o involuntar.. ,imi cer scuze)
Dupa cele aproximativ 5 ore de spectacol Florin Piersic si-a luat “La revedere” de la spectatori pe “Show must go on” printre focuri de artificii, sampanie, flori care el le arunca in public cu gratie, tort..declarand in final ca va ramane recunoscator celor prezenti ca au stat atatea ore alaturi de el si ca ii iubeste.
Florin Piersic - Pe cararile vietii









Sursa- blog personal: http://lioness1980.blogspot.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog este inchis, intrucat ne-am mutat la o noua adresa.
Te invitam sa te alaturi pe noul format al blogului - in wordpress: http://ovidiukomornyikfanclub.wordpress.com
Multumim.